Уместо кафе, сваког јутра определите се за један од два магична чаја којим ћете удахнути енергију сваком новом дану и уједно ојачати свој имунитет.
![1604099606_caj.jpg](/cache/images/6/8/2/3/1/68231d595378f1df1ec0ed9a065741506eadb560.jpg)
Кафа за добро јутро није увек идеално решење, посебно уколико практикујете њено конзумирање пре првог оброка. Уместо кафе, народна медицина препоручује два чаја која ће вам удахнути енергију која вам је потребна за цео дан.
Осим тога, припремиће ваш организам за борбу са вирусима и бактеријама, који нам прете током надолазећих зимских дана.
Прочитајте још: Како да ваш ПОДБРАДАК нестане: Ове једноставне ВЕЖБЕ ће вам помоћи
Чај од ђумбира
Ђумбир је идеалан чувар и борац против јаке прехладе и температуре која је прати. Користан је и у превенцији различитих врста тумора. Утиче на нервни систем ако се пију веће количине, па зато будите умерени.
Прочитајте још: Трчите! Овај вид рекреације ВРАЋА МЕНТАЛНУ СНАГУ
![](/storedImages/2020_10/31/1604099606_CajDjumbir.jpg)
За припрему чаја потребно је да пустите воду да прокључа. У кључалу воду додајте кашику корена ђумбира, два каранфилића, мало коре цимета и рендане поморанџине коре. Тако припремљен напитак оставите да одстоји 15 минута, процедите и уживајте у њему. По жељи, чај можете засладити медом.
Прочитајте још: НИЈЕ теретана: Најефикасније се МРШАВИ овим активностима
Зелени чај
Богат је антиоксидансима, због чега га доста људи уноси свакодневно. Садржи и аминокиселине, које јачају имунитет, помажу нам да се изборимо са инфекцијама и повећавају количину ћелија које су прве линије одбране од болести.Уколико нисте љубитељ укуса зеленог чаја, додајте менту или сок од лимуна у своју шољу зеленог чаја.
Прочитајте још: Пребродите то и БАЦИТЕ ИХ! Четири одевна комада која ИМАЈУ РОК ТРАЈАЊА
Приликом припреме зеленог чаја, температура воде не би требало да прелази више од 90 степени. Осим тога, битно је да листови зеленог чаја не буду у води за време грејања воде, а за једу чашу напитка довољна је једна кашичица суве биљке коју сипате у чашу или цедиљку. Преко тога налијте врелу воду и оставите да пусти арому. На сваких пола минута мешајте и пробајте како бисте проверили да ли вам укус одговара.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ