Ако имате проблем постоји неколико ефикасних намирница у борби против ове непријатности
Горушица се може описати као горући осећај у грудима и грлу. Настаје када се желудачна киселина из стомака врати у једњак и ствара осећај пецкања у грудима, односно киселости у устима.
Прочитајте још: Идеалан за сезонске прехладе: Чај од ЉУБИЧИЦЕ помаже код болести дисајних органа
Сама по себи, горушица није опасна, али уколико се често понавља може да буде јако непријатна. Поједини природни лекови могу да буду од користи и да послуже као "прва помоћ".
1. Сода бикарбона је база која неутралише желудачну киселину. Показала се лековитом на многим пољима и представља природни лек за многе проблеме, нарочито када се ради о варењу хране.
2. Жвакаћа гума може да буде ефикасана јер стимулише производњу пљувачке и убрзава испирање вишка киселине. Није природан лек, али је лако доступно и ефикасано решење.
3. Бадеми и лешници се често препоручују код проблема са горушицом. Они не треба да замене оброк, већ је довољно да поједете од три до четири бадема сваког пут када осетитете тегобе.
4. Чајеви од камилице или нане познати су по умирујућем дејству на цео организам, па самим тим и на органе за варење.
Прочитајте још: Опседнутост здравом храном може прерасти у БОЛЕСТ која се тешко ЛЕЧИ
Уколико ван ништа од овог не помогне, постоји могућност да је реч о мањку желудачне киселине. Наиме, када вашем телу недостаје киселина, тело добија сигнал да може да опусти "желудачни поклопац". Додатна киселина у том случају може да реши проблем и помогне да се тај мишић стегне. Уколико кашику јабуковог сирћета помешате са чашом воде, можете осетити олакшање и решити проблем горушице.