Откријте које 4 врсте воћа помажу у борби против сувишних килограма
Сви знамо како воће и поврће обилује важним нутријентима и требало би бити део наше свакодневне исхране, са чим се слажу и нутриционисти. Ипак људи који су на дијети често избегавају воће због тога што садржи шећер, но добра је вест да постоје и неке врста воћа које уствари могу помоћи код мршављења.
Наиме, неко воће обилује храњивим састојцима које подстичу мршављење и могу помоћи да се решимо накупљених килограма, пише "Тхе Хеалтхy". Откривамо четири врсте воћа које би се што чешће требале налазити на нашем тањиру јер су извор одличних нутријената, а уједно и спречавају гојење.
Боровнице
Научници су открили како су боровнице сјајан извор вредних антиоксиданса званих флавоноиди који могу спречити гојење. Није у потпуности разјашњено на који тачно начин флавоноиди спречавају гојење, али конзумација хране богате флавоноидима помаже нам да се осећамо ситије и да избегавамо другу мање здраву храну која може довести до гојења, истакли су стручњаци. Како је открила др. Кери Петерсон, боровнице обилују влакнима па су због тога врло заситне и међу најздравијим су воћем за јело стога бисмо их свакако требали укључити у исхрану.
Јабуке
Позната изрека гласи: 'једна јабука на дан, доктор из куће ван'. Сјајно је ако једна јабука дневно може отерати лекаре, но додатни бонус је да нам такође може помоћи да останемо у форми. Јабуке су богате флавоноидним полимерима, а такођер су препуне влакана, што их чини једним од најздравијих воћа за мршављење. Најбоље их је јести неогуљене јер се у кори налази највише влакана и антиоксиданса. Помажу и код контроле шећера у крви, чиме се смањује жеља за храном и преједањем и ризик од развоја дијабетеса.
Крушке
Крушке такође могу спрчити гојење и то зато јер обилују флавоноидним полимерима и влакнима. Воће које садржи влакна одличан је избор за људе који имају проблема с вишком килограма јер нас влакна испуњавају и стварају осећај ситости.
Јагоде
Јагоде помажу у одржавању тежине из истог разлога као и боровнице: богате су вредним антиоксидансима. Стручњаци препоручују једну шољицу јагода дневно, а најбоље их је конзумирати за доручак или као међуоброк, уз немасни јогурт или овсене пахуљице.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ