Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЖЕНСКА ПОСЛА

Овим намирницама смањите проблеме у МЕНОПАУЗИ

Проблеми у менопаузи могу имати озбиљне последице по свакодневне активности жене.

1646780494_embrace-g0fbaabef9_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Свака жена у педесетим годинама суочава се са обиљним променама на свом телу, али и вртоглавим променама у расположењу и све је то резултат менопаузе. Менопаузу можете препознати по налетима врућине, променама расположења, ноћном знојењу и проблемима са спавањем, али и са бројним другим теегобама које су својствене само једној индивидуи.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Иако ову хормоналну промену не можете избећи, уравнотеженом исхраном богатом витаминима можете ублажити најчешће проблеме које са собом доноси менопауза.

Реч је о фитострогенским биљкама, које природно садрже фитоестрогене, ћелије сличне људском естрогену за које се верује да могу надокнадити његов мањак. Количина естрогена смањује се, наиме, како се жене приближавају крају репродуктивне доби, што може проузроковату непријатне симптоме менопаузе.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

У храну богату фитоестрогенима спадају производи од соје, семенке лана и бундеве, житарице, бобичасто и коштуњичаво воће као што су боровнице и шљиве. Броколи такође наводно ублажава симптоме менопаузе, а помоћи може и бели лук.

Време за оброке

Осим на оно што једу, жене би требало да пазе и у које време дана имају оброке. Воће и салатее би требале да се конзумирају увече јер тада црева морају превише радити током ноћи што може довести до несанице.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Многе жене у менопаузи се гоје упркос томе што не једу више него пре. То је нормално јер се са годинама губи мишићна маса, а метаболизам успорава. Жене у менопаузи требале би стога смањити и унос калорија.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas