Бели лук, ђумбир и мед су добитна комбинација када је подизање имунитета у питању.
Бели лук је најраспрострањенија зачинска биљка која се користи у целом свету. Поред специфичног укуса, верује се да лечи и многе болести.
Прочтајте још: У умереним количинама одлична је за човеково здравље: Ово су све добре стране СЛАНИНЕ
Бели лук делује антибактеријски, а може смањити високи крвни притисак и холестерол. Он ће ублажити и болести попут: прехлада, грипа, гљивичних инфекција, путничког пролива, а повољно делује и при ублажавању симптома остеоартритиса, дијабетеса и повећане простате.
Ђумбир
Ђумбир је чудесни зачин који има моћна лековита својства. Лекари истичу да би он требао да буде део свакодневне исхране. Ђумбир се највише корисити у источњачким културама, и додаје се разним врстама воћа и поврћа.
Прочитајте још: Свакодневно конзумирање јабука носи бројне бенифите, а два су најважнија - смањен ризик од астме и настанка дијабетеса
Ђумбир је један од најбољих извора антиоксиданата
Рецепт: бели лук, мед и ђумбир
За овај моћни напитак потребана вам је главица белог лука, комадић ђумбира, кашичица меда и чаша топле воде. Бели лук изгњечите, а комадић ђумбира изрендајте на ситно. Додајте кашичицу меда и добро промешајте. Мешавину додајте у чашу топле воде и још једном све добро измешајте. За бољи укус и јаче деловање у овај напита можете исцедити и пола лимуна, пише центарздравља.хр
Свакодневно узимајте ову комбинацију на празан желудац јер ћете се осећати здравије и бити пуни енергије.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ