Коприва се користи више од 2.000 година

Коприва садржи велике количине гвожђа, што је самим тим чини савршеним саборцем против анемије. Поред гвожђа, коприва је богата минералима попут калцијума, магнезијума, фосфора и сицилијума.
Ево како се прави чај од коприве
Препоручије се чај од коприве који се припрема тако што се супена кашика добро опране и ситно исецкане коприве прелије са 2 дл кључале воде и остави да одстоји пар минута. Чај процедити и пити га док је млак - и у малим гутљајима.
Осим чаја од коприве се могу направити многобројна укусна јела као што су чорбе, пите, ролати, салате и слично. Овај драгоцен и јефтин лек са широким благотворним дејством, требало би што чешће да се налази на нашим трпезама.
У пролеће, али и у јесен сакупља се корење ове биљке, а у августу семење. Ако сами берете коприву, важно је да је добро оперете. Под млазом хладне воде нека буде 15 минута. Ставите рукавице да вас не би ожарила, трљајте је и док ово будете радили, жаре ће отпасти.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ