Oglas
· · Komentari: 0

5 načina da uvek budete hidrirani: Posebno je važno tokom vrelih dana

Voda je osnovni element koji pomaže telu da funkcioniše efikasno, reguliše temperaturu i podržava sve važne fiziološke procese.

1722950021_shutterstock_2271138731-1-.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada sunce neprekidno sija i toplota raste, telo gubi više tečnosti kroz znojenje, što može dovesti do osjećaja umora i smanjenja energetske vitalnosti.

Pravilna hidratacija doprinosi održavanju ravnoteže elektrolita i može pomoći u sprečavanju potencijalnih zdravstvenih problema. Takođe, redovno pijenje tečnosti može poboljšati mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost. U periodima ekstremnih vrućina, svaka kap tečnosti postaje važna za očuvanje opšteg zdravlja i vitalnosti.

Stoga, čak i kada niste posebno žedni, redovno unošenje tečnosti je neophodno kako bi vaše telo ostalo u optimalnom stanju.

Evo pet jednostavnih i efikasnih načina da osigurate da vaše telo dobija dovoljno tečnosti.

Pijte vodu i kad niste žedni

Postavite sebi cilj da pijete čašu vode svaka 1-2 sata, čak i ako niste žedni. Tako ćete održati stalan nivo hidracije. Postoje brojne aplikacije koje vas podsećaju da pijete vodu tokom dana. Možete ih koristiti da biste osigurali da unosite dovoljno tečnosti.

Jedite hranu bogatu vodom

Konzumirajte hranu bogatu vodom kao što su lubenica, krastavci, jagode, dinje, pomorandže i paradajz. Ovi namirnice ne samo da vas hidriraju već su i nutritivno bogate. Salate sa velikim količinama povrća i voća mogu vam pomoći da unesete dodatnu tečnost. Na primer, salata sa krastavcima i paradajzom, uz malo limunovog soka, može biti osvežavajuća.

Pijte napitke sa elektrolitima

Kombinujte vodu sa malo svežeg soka od limuna, narandže ili grejpfruta i dodajte prstohvat soli za prirodan napitak bogat elektrolitima. Kokosova voda je prirodan izvor elektrolita i odlična za rehidraciju nakon fizičkih aktivnosti ili tokom vrućih dana.

Uživajte u hladnim pićima

Napravite hladne biljne čajeve, kao što su čaj od mente ili kamilice, i dodajte nekoliko kockica leda. Ovi napici ne samo da vas hlade već mogu biti i vrlo osvežavajući. Napravite smoothie sa voćem i povrćem koje volite, a zatim ga stavite u zamrzivač da se malo ohladi. Ovo je sjajan način da uživate u zdravom napitku koji vas istovremeno hladi i hidrira.

Povećajte unos vode tokom fizičkih aktivnosti

Ako se bavite sportom ili vežbate na vrućini, redovno pijte vodu pre, tokom i nakon vežbanja kako biste nadoknadili izgubljenu tečnost. Uvek imajte bočicu sa vodom sa sobom tokom vežbanja ili aktivnosti na otvorenom, kako biste mogli da pijete kada osetite žeđ.

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas