Са зимским временом стиже и владавина вируса, а један напитак ће их фино "испрашити".
Шимшир који је најјачи антисептик, аналгетик и антипиретик. Лечи прехладу, инфекцију и ублажава болове.
У књизи Рике Зараи чај од шимшира се спомиње као лек за вирусне инфекције, против грознице и за зарастање рана. Мислим да је ово сасвим довољно да пожелите да сазнате како да направите чај од ове чудесне биљке.
Прочитајте још: ОВО ПОВРЋЕ ПОГОДУЈЕ СТВАРАЊУ ТРОМБА: Избегавајте га 6 месеци након прележане короне
Рецепт за чај од шимшира
Састав:
400 г листа шимшира
Припрема:
Ставите три пуне супене кашике шимшировог листа у посуду која иде на ватру. Сипајте одозго три чаше воде.
Кад прокључа, оставите да полако ври још петнаест минута. Скините с ватре и поклопите.
Да бисте изазвали знојење, процедите чај, затим га пијте три пута с прекидима од петнаест минута. Лезите у кревет, добро се поркријте и ставите термофоре да бисте се добро загрејали.
Да бисте се изборили против вирусних болести као што су грип, запаљење јетре и појављивање ситних мехурића на половини тела праћених сврабом и неуралгичним болом итд., процедите, затим попијте три чаше овог чаја дневно (што дуже после јела) све док траје инфекција.
Да би се рана дезинфиковала и зарасла, користе га као облог или локално купање.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ