Подстиче метаболизам и брже сагоревање масноћа.
Ако желите да своју кафу, чај, смути или јела учините супер здравим и да вам тромост и недостатак енергије нестану као руком однесени, онда ће "чаробни" прах матцха који потиче из Јапана бити најбољи избор.
Матцха прах, фино млевени прах листова зеленог чаја, са правом је сврстан у суперхрану јер ће вас његови састојци испунити енергијом и удахнути вам нови живот.
Матцха настаје од процесуираних листова зеленог чаја који су мрвљењем претворени у фини прах. Прах се затим просејава и мути са врућом водом.
Прочитајте још: Имају више ГВОЖЂА од меса, а јефтинији су!
За разлику од других зелених чајева, грмови матцхе се 20 дана пре жетве прекрију како би се заштитили од директног сунца.
На тај начин подстиче се производња хлорофила који листовима даје тамнију, живљу нијансу зелене, а повећава се и производња Л-теанина, амино-киселине која је природни састојак биљке чаја и неких врста гљива.
Овај састојак заслужан је и за особину чаја да истовремено смирује и стимулише.
Прочитајте још: Старински рецепт од БЕЛОГ ЛУКА и МЕДА је комбинација која ће вас заштити од вируса и прехлада!
Уз то, матцха подстиче метаболизам и брже сагоревање масноћа, помаже при регулацији и одржавању оптималног нивоа шећера у крви и сматра се 10 пута снажнијим од обичног зеленог чаја. Управо зато је матцха прах идеалан за прављење у облику кафе, чаја, смутија, али и као додатак разним јелима.
Фото: Депозит
Припрема матцхе у облику чаја:
У шољицу ставите кашику матцха праха, додајте 2, 3 кашике топле воде и размутите прах док се запени. Додајте топле воде до врха шољице, промешајте и попијте.
Прочитајте још: Сочна, СЛАТКА, а не гоји! Па, шта је то?
Припрема матцхе у облику кафе:
Размутите матцха прах у шољици и загрејте 2 децилитра млека. Сипајте половину топлог млека у шољицу с матцхом, а половину у мању бочицу и снажно мућкајте док не постигнете густу, кремасту текстуру пене. Сипајте пену у напитак, мало промешајте и матцха кафа је готова. По жељи украсите матцха прахом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ