Чај од бруснице има позитивна дејства код многих тегоба са којима се сусрећемо.
Плод бруснице је црвена бобица кислекастог укуса. Највише се узгаја у Северној Америци и Канади, а за раст јој је неопходно влажно тло и хладна клима. Може да издржи темпертуру и до -40.
Прочитајте још: Невероватне предности УЉА КАРАНФИЛИЋА: Служи као прва помоћ код овог честог проблема
За чај се најчешће користи њен лсит.
Због велике концентрације фенолских гликозида спречава задржавање присутних бактерија на зидовима мокраћног тракта. Присутни танини делују противупално на иритирану слузокожу мокраћних канала, а исти позитивно утичу на здравље срца, регулишу лош холестерол и побољшавају циркулацију.
Фото: Депосит
Први је у реду против борбе са инфекцијама уринарног тракта.
Одличан је лаксатив, помаже верењу и нормализује рад дигестивног тракта.
Хипурична киселина која се налази у брусници делује као природни антибиотик. Тиме добија антибактеријска и антигљивична дејства. Овиме ће додатно ојачати отпорност организма и смањити могућност појаве прехлада и вируса.
Прочитајте још: Зашто ПРАЗИЛУК треба да уврстимо у исхрану? Био је цењен још код СТАРИХ ЕГИПЋАНА
Начин припреме
Једну до две кашичице листа бруснице прелити са 250 мл хладне воде, загрејати до кључања, суд поклопити и оставити да одстоји 10 до 15 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ