Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НЕВЕРОВАТНЕ ВЕЖБЕ ЗА БРЗО МРШАВЉЕЊЕ: Скидају салце и обликују мишиће

Откривамо 6 најбољих вежби за мршављење, по саветима фитнес инструктора.

1725358772_shutterstock_2082351604--1-.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Како најбрже изгубити килограме, без ригорозних дијета и сати проведених у теретани? Фитнес инструктор је све објаснио - и како да једете, и како да вежбате! Ово је његових 6 најједноставнијих трикова за сагоревање калорија.

Фитнес инструктор Сем Квин испричао је за британске медије све о 6 најједноставнијих трикова за мршављење. Пратите његове савете и гледајте како струк постаје витак, ноге и руке затегнуте, а вишак килограма нестаје!

Најпре, шта је са исхраном? Сигурно сте читали о дијетама у којима се мери сваки грам, свака калорија, намирнице које би требало да једете су тешко доступне, скупе или једноставно погледате списак и преврнете очима - ко жели да једе само салату и неке семенке?

Сем Квин има решење. Да би нестао вишак "салцета", потребно је да укинете само 500 калорија дневно. Од тог броја, 250 би требало да нестане из исхране, а додатних 250 би требало да сагорите физичком активношћу.

"Постоји 6 једноставних вежби које можете да радите сваког дана, наизменично, како бисте сагорели 250 калорија", рекао је он.

1. Ходање


Не морате да уплатите теретану, каже фитнес инструктор - ходање сагорева калорије и често је врло потцењено као физичка активност, а помаже при мршављењу. Посебно ако седите по цео дан на послу, или дуго возите преко дана, ходање је ваш први "кец у рукаву"!

"Ходање је бесплатно, једноставно и ефикасно и никако га не треба потценити када покушавате да смршате", рекао је Квин.

Одлично је за оне који тек започињу свој пут ка новој фигури, или због здравља не смеју да се баве тежим вежбама. Прочитајте и колико корака дневно је потребно направити.

2. Трчање


Следећа препорука је трчање, наводи фитнес инструктор. Јаче је од ходања, а трансформише снагу, ниво кондиције, изглед тела и одлично је за ментално здравље. Не морате на маратон, можете да трчите и лагано, а умереним темпом ћете за око пола сата сагорети 250 калорија.

3. Пливање


Ако бисте радије пливали, знајте да двадесетак кругова у базену помаже да сагорите калорије, док штитите зглобове, уколико не желите да трчите. Посебно је погодно за људе који имају проблеме са коленима.

4. Вожња бицикла


Квин наводи да је вожња бицикла још једна вежба коју можете да радите пар пута недељно, а која помаже да се активира коштано-мишићни систем, нарочито ноге и задњица, и сагоре калорије.

5. Дизање тегова


Вежба која може да се ради и код куће, све што вам је потребно је пар тегова одговарајуће тежине. Мали тегови могу лако да се одложе, а потребан вам је само један квадратни метар да радите стајаће вежбе са теговима. Изговора нема, ово заиста може свако!

Дизање тегова не сагорева много калорија по сату, ако је лагано и умерено, али помаже у изградњи мишића, подизању снаге и трансформацији фигуре.

Временом, дизање тегова вам омогућава да и током предаха сагоревате више калорија, након вежбања.

6. ХИИТ вежбе


Само 25 минута дневно је довољно да сагорите 250 калорија, наводи квин. Ова скраћеница значи "вежбе високог интензитета у интервалима", у преводу, брзо и јако радите вежбе око пола минута, а затим имате предах једнаког трајања. Мишићи и даље раде, а ви се не умарате брзо.

"ХИИТ тренинг подиже брзину рада срца, и оптерећује мишиће да троше више калорија од ходања, пливања или вожње бицикла", рекао је Квин.

"ХИИТ вежбе јачају кости и мишиће, а истовремено утичу на здравље кардиоваскуларног система", рекао је Квин.

Мондо 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas