Иако себе сматрамо најбољим познаваоцем онога што нашем организму прија, мале измене у нашим свакодневним навикама могу изазвати невероватне добробити.
Уколико сте истински уживалац кафе и прави љубитељ различитих укуса и арома кафе, али и додатака какви су какао, шећер, млеко, шлаг или слатка павлака, доносимо вам један неочекиван додатак који ће вашу кафу учинити никада укуснијом. Наиме, најбољи баристи открили су да је кафа најукуснија и има најпунију арому када се у њу дода мало соли.
Прочитајте још: Замените шећер ОВИМ намирницама
Осим што кавопије сматрају да је посољена кафа врло укусна, то је потврдило и истраживање часописа Натуре у којем се наводи да мрвица соли у кафи смањује горчину и истиче њен укус. Препорука је да се со у кафу додаје само повремено, никако у сваку шољицу.
Прочитајте још: ЦРВЕНА боја без трунке ХЕМИЈЕ: 4 кашике млевене паприке и сок од вишње учиниће ЧУДО!
Ако волите кафу пробајте да је наредни пут мало посолите и сами закључите да ли има промене у укусу и да ли вам се допада.
Посољено црно вино
Раније научне студије су показали да со побољшава квалитет јефтнијих вина. Наиме, до тог сазнања је дошао бивши технолошки директор у компанији Мицрософт када је из шале посолио вино свом пријатељу. Након што је попио гутљај посољеног црног вина, закључио је да је укуснији и има бољу арому.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ