Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СРЕЋА ДОЛАЗИ КАДА ПРИХВАТИМО ОВЕ ТЕШКЕ ИСТИНЕ: Фројд нас је упозорио какви никада не смемо да постанемо

Фројда позивамо кад год смо у запетљаним мислима и емоцијама, а ово су 3 истине које нам могу донети срећу - ако их прихватимо.

1722344862_shutterstock_2141412451.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Често цитирамо Сигмунда Фројда и понављамо његове мудре мисли, у нади да ће нам некад једна реч, синтагма или исказ донети благостање. „Снага ваше личности одређује се величином проблема који је у стању да вас избаци из такта“, чувена је сентенца најчувенијег психијатра на свету, оца психоанализе. И та реченица нам у глави одзвања сваки пут када планемо без разлога. Да бисмо бар мало ублажили свакодневани стрес, добро нам дођу његове смернице за срећан живот - сажете у 3 сурове истине које није лако прихватити, а које нам могу значајно олакшати суочавање са не баш увек лепом стварношћу и са самим собом.

1. Живот свакога удара без разлике


"Живот је низ проблема, након чега следе тренуци смирености и опуштености", рекао је Фројд. "Тешки тренуци део су света у којем живимо. Да ли бисмо знали шта је лепо време без страшног времена? Да ли бисмо без подлости знали шта је искреност? Све на свету је двоструко и има пар: радост и туга, живот и смрт, победе и поразе. Наши животи су испуњени тиме, и за сваки ударац човек има свој одговор - не треба се плашити невоља, без обзира на то какве биле. Све је склоно променама."

2. Нема сваки живот смисао, али свако га може пронаћи


Када су Фројда питали шта је смисао живота, рекао је: "Ни у чему и у свему. Израз 'смисао живота' не постоји и не би требало да уводи људе у очајање, како се то обично дешава. Свака особа је слободна да свом животу подари смисао, од проучавања звезда до уживања. Мало људи схвата да снага особе лежи у чињеници да се може отргнути од свог животињског смисла постојања (преживети) и дати смисао ономе што воли."

3. Нико вам не може донети срећу осим вас самих


"Знате ли зашто су људи разочарани у друге људе? Дају им моћ над њиховим животима. 'Ово је љубав мог живота, бићу срећан!', кажу у седамнаестој години. 'Украо си ми најбоље године и уништио ми живот!', кажу нешто касније. То је зато што смо навикли да другима дајемо моћ над својим животима. 'Цео живот сам провео бавећи се децом, али она су отишла и не посећују ме', кажемо и из неког разлога мислимо да ће нам неко помоћи да живимо срећније, и сигурно смо разочарани."

"Не жудимо за истином о својим животима, желимо илузију да неко или нешто може то побољшати: време, људи, политичари - шта год, али не ми! Стално смо захтевни и љути на друге, али никада на себе. Време је да људи схвате да је време да престану да предају своје расположење и живот у руке онима који се не сналазе сами са собом. Ми нисмо половине, ми смо интегралне целине по природи! Ако се осећате као половина - ово је само знак да сами морате себе учинити целом особом", говорио је Фројд.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas