Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВЕ НАВИКЕ ВАС СПРЕЧАВАЈУ ДА СЕ ОБОГАТИТЕ: Све одуговлачите и неефикасно управљате временом

Сами себи често постајемо препрека за успех, а ако имате ових 9 навика, тешко ћете се обогатити. Зато морате да напустите чувену зону и да направите бар први корак.

1728466758_shutterstock_2514993657.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Богатство и успех су циљеви које многи људи теже да постигну. Међутим, ви сами себи често постајете препрека у тим достигнућима. Ваше навике и понашања могу да поткопају ваше напоре и отежају постизање финансијске независности и професионалног успеха.

Постоји бар 9 навика које вас спречавају да привучете богатство и успех, а које можете да промените данас.

1. Одуговлачите


Уколико ствари одлажете за касније, та навика може да вас спречи да постигнете успех, јер често води до пропуштених прилика и смањене продуктивности. Поставите конкретне циљеве и рокове до кад треба да довршите задатак, користите технике управљања временом и научите да одредите приоритете. Наградите себе увек када не пробијете рок.

2. Негативно размишљате


Негативне мисли и веровања могу постати самоиспуњавајуће пророчанство. Позитивно размишљање и самопоуздање могу вас учинити успешнијим. Радите на самопоштовању.

3. Неефикасно управљате временом


Лоше управљање временом може довести до губитка продуктивности и пропуштених прилика. Направите план, користите технике управљања временом и обратите пажњу на приоритетне задатке.

4. Сумњате и плашите се ризика


Често нас страх од ризика и скептицизам могу спречити да уложимо новац у инвестиције или започнемо посао. Без ризика често нема великих награда.

5. Везани сте за зону удобности


Остајање у зони удобности ће ограничити ваш раст и развој у сваком смислу. Да бисте успели, мораћете да изађете из своје зоне удобности и прихватите изазове.

6. Прекомерна трошите


Трошење више од вашег прихода може отежати изградњу богатства. Пратите своје финансије, направите буџет и научите да штедите.

7. Напустили сте образовање и усавршавање


Богатство и успех често захтевају стално учење и развој. Инвестирајте у своје образовање и научите нове вештине да бисте били конкурентни на тржишту рада.

8. Немате план


Без јасног плана за будућност, можете постати без правца. Развијте стратегију за постизање својих циљева и редовно је ажурирајте.

9. Неефикасно управљате стресом


Стрес може отежати доношење паметних одлука и продуктивност. Научите да управљате стресом кроз медитацију, физичку активност и психолошке технике.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas