Погледајте за које намене кора од јабуке може бити корисна
Уколико не волите да једете кору јабуке, или припремате колаче па вам је она само вишак, ево како је можете употребити.
Направите желе
Јабуке су пуне анитоксиданата, посебно у кори. У ствари, готово пола витамина Ц једне јабуке се налази у њеној кори. Своју дозу антиоксиданата можете добити за доручак са желеом направљеним од кора или чак чипсом од кора. Све што треба да урадите је да комадиће коре јабуке попрскате с мало воде, шећера и цимета. Поређајте их на плех обложен папиром за печење и пеците у рерни загрејаној на 150°Ц док не постану хрскаве (повремено их окрените).
Очистите посуђе
Алуминијумске посуде коре од јабука лако чисте, јер садрже киселине које растварају нечистоће. Скувајте шаку кора од јабука и оставите да крчкају у посуди коју желите да очистите 20-30 минута. Прљавштина би требало да нестане (да се подигне).
Скувајте чај
Тако ћете најбоље извући много антиоксиданата из кора јабуке, а без шећера. Треба вам шака кора од јабука, 3 до 4 шоље воде, пола кашичице цимета, 1 кашика меда и 1 кашика лимуновог сока. У посуду ставите све састојке осим меда и кувајте 15-так минута. Процедите, додајте мед и имате савршено здрав напитак.
Освежите ваздух
Јабуке и цимет су многим људима најдражи мириси домаћинства. Кувајте коре од јабука, цимет, ђумбир и лимун. Оставите да испарава док се мирис шири кућом, пише Ствар укуса.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ