Изаберите свој додатак и уживајте.
Оџак колач пореклом је из Мађарске, а посебно је познат у Београду, где велики број људи годинама уназад чека испред дрвених кућица како би га купили.
Сличне посластице праве се широм Европе: у Аустрији, Чешкој, Литванији, Словачкој, Шведској..
Прочитајте још: Нема Божића без ФЛЕКА! Ево шта уклања СО, а где га не смете сипати!
Фото: Депосит
Овај колач прави се од теста које се истањи дрвеном оклагијом, спирално намота на специјали дрвени калуп ваљкастог облика, премаже шећером и потом пече у посебним пећима. А онда можете по жељи да додате чоколаду, орахе, лешнике, цимет, кокос, ванилу, бадем... Избор је велики, све зависи од вашег укуса.
Прочитајте још: Нисте попили флашу вина до краја? Овом методом сачувајте укус и свежину
Углавном се свима свиђа, укус је хрскав и сладак. Ако већ нисте пробали, сада је право време за то.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ