Izaberite svoj dodatak i uživajte.
Odžak kolač poreklom je iz Mađarske, a posebno je poznat u Beogradu, gde veliki broj ljudi godinama unazad čeka ispred drvenih kućica kako bi ga kupili.
Slične poslastice prave se širom Evrope: u Austriji, Češkoj, Litvaniji, Slovačkoj, Švedskoj..
Pročitajte još: Nema Božića bez FLEKA! Evo šta uklanja SO, a gde ga ne smete sipati!
Foto: Deposit
Ovaj kolač pravi se od testa koje se istanji drvenom oklagijom, spiralno namota na specijali drveni kalup valjkastog oblika, premaže šećerom i potom peče u posebnim pećima. A onda možete po želji da dodate čokoladu, orahe, lešnike, cimet, kokos, vanilu, badem... Izbor je veliki, sve zavisi od vašeg ukusa.
Pročitajte još: Niste popili flašu vina do kraja? Ovom metodom sačuvajte ukus i svežinu
Uglavnom se svima sviđa, ukus je hrskav i sladak. Ako već niste probali, sada je pravo vreme za to.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU