Ово је рецепт за другачији, али и укусан ручак.
Уколико сте се заситили стандардног начина поховања меса, промените рецепт.
Предлажемо вам да испржите пилећи филе у тесту чији је главни састојак пиво.
Прочитајте још: ПИЛЕЋЕ ЋУФТЕ на брзину у сосу од белог лука: Ручак готов за 20 минута (РЕЦЕПТ)
Састојци:
200 грама оштрог брашна
2 јаја
300 мл пива (по избору)
600 грама пилећег филеа
зачини по жељи: со, бибер, вегета, слатка или туцана паприка
Прочитајте још: Идеално за ужину или касну вечеру: Направите кремасти намаз са ОРАСИМА и БЕЛИМ ЛУКОМ (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У дубокој посуди помешајте размућена јаја, брашно, зачине и пиво по избору.
Оставите смесу да одстоји десетак минута.
Пилећи филе изрежите на шире штапиће и зачините по жељи, потом их умочите у смесу за поховање, и испржите у претходно добро загрејаном уљу, по неколико минута са обе стране.
Ова пилетина идеално ће ићи уз сос са мајонезом и павлаком, а као прилог можете направити млади кромпир.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ