Ови зачини одлично се слажу и уз слана и уз слатка јела.
Иако у свакодневној исхрани више користимо мирисне зачине, чиме и нјаједноставнија јела чинимо укуснима. посзоје зачини који ће нам осим бољег укуса дати и још један ужитак. Помоћи ће нам да се решимо вишка килограма.
Прочитајте још: Мучи вас МИГРЕНА? Проверите да ли вас то тело упозорава на КРВНЕ УГРУШКЕ
Цимет
Једна чајна кашичица цимета дневно снижава ниво шећера у крви и подстиче лакшу пробаву угљених хидрата. Такође, снижава лош холестерол од седам до 27 одсто и холестерол у целости између 12 и 26 одсто. Његова додатна предност је смањивање могућности појаве метаболичког поремећаја уоченог у случају пред-дијабетеса.
Прочитајте још: До САВРШНЕ ЛИНИЈЕ са мало труда: Једноставни савети за губитак килограма
Црни бибер
Уз со, бибер је најчешћи зачин у јелима и најмање амбициозних кувара. Ове самлевене црне куглице побољшавају пробаву и подстичу апсорпцију хранљивих састојака. Њихов главни састојак пиперин заслужан за папрени укус овог зачина, убрзава метаболизам.
Прочитајте још: РУСКИ лекари откривају рецептуру: НАРОДНИ ЛЕК који трајно регулише крвни притисак
Ђумбир
Осим наглашених дијуретичких особина, овај неугледни коријен је назива тоником за цео пробавни систем. Појачава пробаву и прераду хране у желуцу и делује као јак антисептик коју уравнотежује цревну флору.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ