· · Коментари: 0
СУПЕР МАШИНА

Наруџбине већ почеле: Огромно интересовање за "Тојотину" љуту папричицу (Фото/Видео)

Почело примање поруџбина за " јарис ГР" за испоруку тек крајем године. Из места до стотке за 5,5 секунди

2020-yaris-gr-006.jpg

Интересовање за нову "Тојотину" супер машину "јарис ГР" је огромно, а наруџбине су већ почеле да се примају иако ће испорука ове "љуте папричице" почети тек крајем године!

При томе неће сви у Европи моћи међу првима да се региструју. "Тојота" је за почетак одабрала само највећа тржишта и претпродаја, која је званично почела, кажу иде као алва иако је почетна цена 33.200 евра што, признаћете, никако није мало, поготово када се ради о "јарису".

Прочитајте још: Монтирање летњих и зимских гума постаје ПРОШЛОСТ

Али, не било каквом "јарису". Ова зујалица, има троцилиндрични мотор од 1,6 литара радне запремине али он испоручује, наравно, уз помоћ турбине чак 261 КС! То би требало да "јарису ГР" омогући да од 0-100 км на час стиже за сјајних 5,5 секунди!

Овај модел је предводник у перформансама потпуно нове палете "јариса", а развио га је "Тојота Газо рејсинг" у партнерству са Томи Макинен рејсингом (Макинен је иначе легенда светског релија). Његове перформансе, лака конструкција, динамичка равнотежа и нови интелигентни систем погона на све точкове "ГР-фоур" кључне су карактеристике друмске верзије које је представљају као моћну основу будућег "Тојотиног" такмичарског возила у Светском рели шампионату.

У зависности од локалне стратегије, "ГР јарис" ће бити пуштен у продају у само једном нивоу опреме високе спецификације, али купци ће моћи да бирају између два опциона пакета -  како би у зависности од афинитета, могли да добију тврђе подешен аутомобил с нагласком на брзу вожњу или варијанту која омогућава високе перформансе уз нешто више комфора. Више појединости о опреми биће објављено накнадно.

Прочитајте још: Произведен милионити "Тесла" аутомобил

Купци, за почетак на одабраним европским тржиштима мгу да региструју своју поруџбину путем онлајн платформе, путем оф-лајн канала комуникације, као и у контакту с локалним "Тојота "партнером. Прве испоруке очекују се крајем године.

"Тојота" је потврдила да ће почетна цена приликом пуштања у продају за "ГР јарис" бити 33.200 евра у Немачкој, кључном тржишту за спортске аутомобиле. На другим европским тржиштима пореске стопе и други чиниоци могу имати утицаја на коначну цену.     

 

Фото:Промо

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.