Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УМРО НА СЦЕНИ: Певача издало срце

Метин Аролат, певач и велика турска звезда, преминула је у 59. години. У току наступа у хотелу у Истанбулу, Аролат је изненада колабирао док је певао.

1726995341_2091870.png
Фото: Принтскрин/Yоутубе
Oglas

Иако су присутни брзо реаговали и пружили му прву помоћ, укључујући масажу срца, Аролат није успео да преживи ни након интервенције у болници. Његов менаџер, Халил Џıлдıрıм, потврдио је да је певач преминуо услед срчаног удара, истичући колико је ово велики губитак за све који су га волели.

Аролат ће бити сахрањен у понедељак. Након молитве у Тешвикије џамији у Истанбулу, његово тело ће бити пребачено у Измир, где ће бити сахрањен у породичној гробници.

Поводом смрт огласила се његова сестра, Фатош Алкан, која је изјавила да нема речи које би описале бол због овог губитка.

Његова блиска пријатељица, Демет Сагироглу, дала је дужу изјаву:

"Био ми је веома близак пријатељ, био ми је као рођени брат, врло посебан. Поново је био на дијети. Код нас су увек присутне те 'смртоносне дијете'. Вероватно му срце није издржало. Отишао је с осмехом. Његов менаџер је тако рекао. Био је веома весео. Његова породица је у Измиру, а у Истанбулу није имао породицу. Пре неколико година изгубио је мајку, што му је такође било тешко. Са менаџером је дошао на посао насмејан и весео. На сцени му је у једном тренутку позлило. Након 20 минута на бини, отишао је иза кулиса и скинуо кошуљу. Затим је рекао да му рука трне. После су га прегледали, а онда је рекао: 'Дајте ми кошуљу, добро сам.' Поново се вратио на сцену, али је убрзо поново пао. На месту догађаја је била једна медицинска сестра која га је ставила у бочни положај. Одмах су позвали хитну помоћ. Његово срце је стало пре доласка хитне помоћи, а затим су га оживели у колима хитне помоћи. На путу му је срце поново стало. Ипак, нису успели да му спасу срце. Његовим вољенима желим стрпљење. Верујем да је отишао на боље место, јер је отишао с осмехом. Увек је имао осмех на лицу. Нека му душа почива у миру."

Познати певач Метин Аролат је у емисији Армагана Чаглајана на Јутјуб каналу "196Секиз", пре три дана изјавио: "Највећу срећу у животу осећам док наступам."

Метин Аролат је рођен 28. маја 1972. године у Измиру. Његова мајка је Черкезка, а отац банкарски службеник из Истанбула. Отац му је дизајнирао лого за Туркисх Аирлинес. Његов прадеда је био Хасан Изет Паша, а деда познати турски песник Али Мумтаз Аролат. Његов стриц је новинар Осман Сафет Аролат, а рођак архитекта Емре Аролат. Завршио је Факултет за економске и административне науке на Универзитету Докуз Еyлул у Измиру. Након што је његов брат Демир Аролат трагично преминуо у саобраћајној несрећи, Метин се преселио у Истанбул с намером да постане редитељ и бави се музиком.

У Истанбулу је започео каријеру као асистент режије у агенцији Османа Устундага. Један од кратких филмова на којем је радио добио је Златног лава на Филмском фестивалу у Кану. Накратко је отишао у Америку, где је студирао оглашавање на Универзитету у Чикагу. По повратку у Турску, радио је у екипи која је снимала спотове за Таркана.

(СрбијаДанас)

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas