Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"ТАДА ЈОЈ ЈЕ ЛУПИО ШАМАР": Рада Живковић и Бата Живојиновић су били кумови, али су се због једне ситуације жустро посвађали

Унук Бате Живојиновића испричао је анегдоту са снимања култног филма "Још овај пут"

1727097387_Foto-Arhiva-Novosti-D.-Milovanovic-V.-Danilov-Milutin-Labudovic.jpg
Фото: Архива Новости/ Д. Миловановић, В. Данилов, Милутин Лабудовић
Oglas

Миљко Живојиновић, син легендарног Бате Живојиновића, поделио је занимљиву причу о пријатељству између његове породице и Радмиле Живковић.

- Она је била директна, јасна и дивна жена, као и њена породица. Увек су бирали окружење добрих људи. Прво су она и Бата кликнули, а наше породице имају двоструко кумство. Бата јој је био кум на венчању, а касније је моја мајка крстила Бојану. То пријатељство се задржало и до данас. Биће нам још јасније колико је српско глумиште и култура изгубила њеним одласком - рекао је Миљко.

- Ја сам 1975. године, стицајем околности, био присутан на снимању филма око месец дана. Иако сам имао само 14 година, могао сам да видим како функционишу односи на сету. Ту је био и Јоца Живановић, редитељ и велики интелектуалац, који јој је дао прву улогу и шансу. То пријатељство, које је тада започело између Бате и Љубише трајало је цео живот, а заједно су радили многе филмове. За мене, најбоља Батина улога у којој је играо са Радом је "Још овај пут". Њихов живот се много преплитао. Сетим се и чувеног шамара који је Бата задао Радмили током снимања филма "Сок од шљива", када је повредио кичму - каже Миљко и објашњава шта се догодило током снимања чувене сцене: 

- Била је сцена у којој Рада игра власницу кафане и пева, док је Бата менаџер. У једном тренутку почињу да се расправљају и она њега опсује. Првобитно је било предвиђено да јој удари шамар с леве стране. Бата јој је рекао да не брине и да ће све бити у реду. Међутим, када је сцена почела, она се мало померила удесно, а он јој је ударио шамар с десне стране, што се јасно види у сцени. Тада се она наљутила на њега, а Бата се правио луд, питајући је да ли желе уверљиву сцену или да играју сам живот. Касније је то причала, говорећи како је то искуство преносила на своје колеге - испричао је син Бате Живојиновића и додао:

- Рада и њена породица су увек били саставни део наших живота. Тако је и дан данас - закључио је Миљко у емисији "Кец на једанаест" на телевизији К1. 

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas