Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СРПСКО ЧУДО АНГЕЛИНА ТОПИЋ: Освојила сребрну медаљу у нестварној борби

Ангелина Топић, српска скакачица у вис, заблистала је у финалу Европског првенства "Рим 2024"! Она је, као 18-годишњакиња, освојила сребрну медаљу у нестварној борби

1718009515_494879_tan2024-06-0923412141-4_f.jpg
Фото: АП
Oglas

Иако најмлађа учесница завршних борби за одличја, и то убедљиво, као једина која је рођена после 2001. (Топићева је на свет дошла 26. јула 2005. године), изврсно се носила са елитном конкуренцијом.

Решила је да пропусти прву висину, 1,82 метра, потом из првог покушаја летела преко летвице и на 1,86, и на 1,90, чиме је била на деоби првог места. Потом је пала на деобу трећег, јер је 1,93 прескочила из другог пута, али се на врх вратила у наредном изазову, из прве прескочивши преко 1,95.

До тог њеног скока, седам од 12 финалисткиња је већ било испало, а а у све се (на кратко) укључила и киша, која је отежавала наступ скакачицама.

Први део расплета је почео баш на 1,95, јер су после те висине још само Српкиња и две Украјинке, шампионка света Јарослава Махучик и њена сународница Ирина Герашченко, остале у борби за одличја.

На 1,97 Махучичкова је наставила да бриљира, јер није направила кикс. Топићева је баш тада обезбедила сребро, јер је из трећег покушаја изједначила лични рекорд, док је Ирина Герашченко трећи пут била неуспешна и дошла до бронзе.

Наша атлетска нада је тада решила да уради нешто неочекивано. Пропустила је висину од 1,99 и "напавши" 2,01 желела је да пређе у вођство. Просто, држање корака за Украјинком би је, због ранијих обарања летвице, и даље држало на другом месту, па је покушала да надмаши Махучикову. Није успела, ниједном из три покушаја (шампионка планете јесте из другог), али је Ангелина Топић исписала сјајну страницу историјске српске атлетике, поставши већ са 18 година европска вицешампионка.

(Новости)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas