Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПРЕВИШЕ ЗАУЗЕТ ДА ВИДИ СИНА: Краљ Чарлс неће моћи да се састане са принцем Харијем који је стигао у краљевство

До сусрета краља Чарлса и принца Харија по свему судећи неће доћи

1715171293_Foto-Profimedia-kralj-cals-i-princ-vilijam.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Оно што се пре десетак дана најављивало на крају се и остварило. Неће доћи до сусрета краља Чарлса и Харија, који је јуче допутовао у Лондон због 10. годишњице Инвицтус гамес, чији је покровитељ.

Након што је јавност сазнала за ту одлуку, откривено је какву част ће монарх указати сину првенцу Вилијаму, те је тако британски владар за неколико сати задао млађем сину два ударца.

Синоћ је Бакингемска палата саопштила да ће краљ Чарлс и принц Вилијам наредне недеље присуствовати заједничком ангажману, на којем ће овај наследник постати пуковник Ваздушног корпуса. Главни пуковник је церемонијални положај и тај чин најчешће добија члан британске краљевске породице.

Пре него што је принц Хари одлучио 2020. да се повуче са службених дужности, сматрало се да ће он преузети вођство војног пука са којим је био у Авганистану до 2014.

Најава да ће краљ пренети улогу на сина Вилијама стигла је само два сата након што је речено да је монарх презаузет да види свог најмлађег сина. Оцењује се да је тајминг веома важан и да преноси битне поруке.

Вест о заједничком анагажману краља и Вилијама јесте последица реалног стања у британској монархији из које је Хари отишао пре неколико година, службено. Ипак, и то се може протумачити као додатна подршка Чарлса ИИИ старијем наследнику у моменту када свет прати да ли ће доћи до икаквог помака у његовом односу са Харијем. Ангажмани се најчешће не дешавају тек тако, треба узети у обзир и здравствено стање краља, који болује од рака па се његова појављивања пажљиво планирају.

Одлука о части која је указана принцу Вилијаму јасно истиче да престолонаследник има пуну подршку оца кога ће једног дана наследити на престолу.

"Време је све", рекао је један краљевски инсајдер, док је други додао да ће монархова одлука да се не сретне са војводом од Сасекса током његове посете Великој Британији схватити као презир.

Однос оца и сина се свео на размену саопштења за јавност

Принц Хари је јуче стигао у Лондон, а одлука монарха о томе да се не види са сином овако се пре десетак дана наговештавала.

Бакингемска палата одбила је тада да коментарише Харијеву посету и то да ли ће се принц састати са оцем.

Истицало се да ће распоред обавеза краља Чарлса данас осмог маја бити веома пребукиран, као и да ће он обавити свој недељни састанак са премијером Ришијем Сунаком и да се нада да ће присуствовати првом пријему у башти у Бакингемској палати овог лета, што ће бити његов највећи јавни ангажман откако му је дијагностикован рак.

Нова посета Харија домовини најављивала се дуго, вест о томе не долази изненада па је било времена за припрему сусрета.

"Војвода наравно разуме очев дневник обвеза и разне друге приоритете и нада се да ће га ускоро видети", рекао је Харијев представник за штампу.

Однос Харија и његовог оца свео се на размену саопштења за јавност и на то да ли један тако важан сусрет може да се уклопи са службеним обавезама.

Прекор оца сину

"Ово ће, без обзира на логистику, бити схваћено као прекор. Ово је један од најјавнијих раздора на свету. Кад би се то решавало без толико нагађања у штампи, имало би веће шансе да се реши", рекао је Ричард Фицвиљамс.

Бивши дописник са двора за ББЦ Мајкл Кол је додао: "То је презир. То што се краљ неће видети са млађим сином иако ће њих двојица сутра поподне бити удаљени само 4.8 километара, даје назнаку дубине поделе.

Одбегли син није добродошао - барем не за сада. Принц Хари мора јасно да сагледа ствари и најјаснији могући показатељ боли коју је изазвао. Поступци имају последице, али ретко се одигравају тако оштро као сада. Чак је и принц Хари сигурно схватио поруку и многи ће људи рећи: "Било је и време", наводи Даилy маил.

Подсетимо, Бакингемска палата је петог фебруара саопштила да краљ има рак, Чарлс ИИИ је 26. јануара оперисан у Лондону због бенигног повећање простате.

(БлицЖена)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas