Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Познати глумац по први пут проговорио о тешком поремећају сина: "Желим да свет буде љубазан према Џејмсу"

Колин Фарел је открио детаље које до сада јавност није знала о његовом животу

1723036542_profimedia-0757298335.jpg
Фото: профимедиа
Oglas

Глумац Колин Фарел (48) по први пут је са јавности поделио причу свог сина Џејмса (20) који има Ангелманов синдром, редак неурогенетски поремец́ај.

- Желим да свет буде љубазан према Џејмсу. Желим да се свет према њему односи са љубазношц́у и поштовањем - рекао је искрено Колин за Пипл.

Колин је сада по први пут детаљно разговарао о свом животу са сином којег дели са манекенком Ким Борденејв, а са жељом да кроз организацију коју је основао помогне и пружи подршку другима који имају исти проблем.

- Када ваше дете напуни 21 годину, оно је некако самостално. Све заштитне мере које су постављене, специјалне наставе, све то нестаје, тако да остајете са младом одраслом особом која би требало да буде интегрисани део нашег модерног друштва и често је остављена за собом.

Да би помогао да се премости тај јаз, глумац сада покрец́е Фондацију Колина Фарела да пружи подршку одраслој деци која имају интелектуалне тешкоц́е.

- Ово је први пут да говорим о томе, и очигледно је једини разлог зашто говорим то што не могу да питам Џејмса да ли жели ово да уради - каже он и додаје:

- Мислим, могу. Разговарам са Џејмсом као да има 20 година и савршено течно говори енглески језик и когнитивне способности које одговарају узрасту. Али не могу да разазнам од њега конкретан одговор да ли му је све ово пријатно или не. Поносан сам на њега сваки дан, јер ја само мислим да је магичан.

Што се тиче фондације, Фарел је „вец́ годинама желео да учини нешто у домену пружања вец́их могуц́ности породицама које имају дете са посебним потребама, да добију подршку коју заслужују, помоц́ у свим областима живота.

БОНУС ВИДЕО


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas