Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

"НИКАДА НЕЋУ ЗАБОРАВИТИ ЊЕН ОСМЕХ" Љубавна прича Алена Делона и Роми Шнајдер

Веза Роми Шнајдер и Алена Делона, иако није издржала тест времена, опстала је у свести љубитеља филма као симбол луде младалачке љубави. Девојка из доброг дома са беспрекорним манирима и жестоким, неуређеним дечком створила је један од најлепших парова у Европи

1725193761_346583_profimedia0777120357_ls.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Роми Шнајдер и Ален Делон упознали су се, како то обично бива код глумаца, током снимања филма. Била је то међународна копродукција, "Кристин", 1958. На париском аеродрому Делон је, обучен у елегантно одело, чекао Роми са букетом црвених ружа.

Занимљиво је да се Роми и Ален уопште нису свидели једно другом. Речено је да је немачку глумицу назвао лоше обученом "плавом гуском", док је она касније за Делона рекла: "превише згодан, превише поверљив, сувише млад дечак, обучен као џентлмен, у кошуљи и кравати, и у превише модерно одело".

Роми Шнајдер је у то време већ била звезда у европским размерама. Делон је, с друге стране, био још мало познат, тек је започео своју каријеру. У филму је требало да буде позадина славне немачке звезде. Штавише, Ален и Рома су били потпуно различити по социјалном пореклу и васпитању.

Међутим, филмска романса се претворила у стварност и млади су убрзо успоставили заједнички језик. Додуше, Роми није знала француски, а Ален немачки, па су комуницирали на енглеском. Глумица је, због ненаклоности њене породице према непослушном Французу, скрупулозно скривала своја осећања од најближих. Ипак, једног дана, током снимања у Бечу, њена мајка је стигла у ненајављену посету и затекла ћерку у хотелској соби у Аленовом загрљају. 

"Љубав двадесетогодишњака"

Он је имао 23 године, она 20 – свет им је био отворен, а осећај који их повезује деловао је необично јак. Годинама касније, Ален се присећа овог периода: "Љубав деце од 20 година је веома лепа и веома чиста. Да, она је била моја прва права љубав, младалачка љубав. Тако нешто се не заборавља! Знао сам да после ње ништа више неће бити као пре."

Роми је, с друге стране, о својим првим месецима живота у Француској са Аланом причала на следећи начин: "Имала сам деветнаест година, то је било први пут да сам ногом закорачила на париску калдрму и желела сам да доживим велику љубав према некоме кога обожавам. За мене је Париз прво био Ален Делон".

Вечно верени

У вили Маро, глумичин очух је организовао веренички бал како би угушио неселективне коментаре домаће штампе на рачун његове пасторке. Журка је одржана у марту 1959. Пар је пред новинарима разменио вереничко прстење од плетеног белог, црвеног и жутог злата. Још једно слично фотографисање за штампу са заљубљеним паром организовано је за Божић. Без обзира на то, датум венчања није одређен, и стално се мењао наредних година. Роми и Ален су требали да остану вечни вереници.

Делонова растућа популарност и континуирани финансијски утицај Шнајдерових младалачких успеха омогућили су пару да изнајми ексклузиван стан у модерном париском кварту, на авенији де Месин. Љубавници су жељно позивали новинаре у своје пребивалиште и фотографисали. Такође су купили сеоско имање у близини Париза, у Танцору, где су уживали у дружењу са својим псима.

Парадоксално, повећање животног стандарда постало је први разлог за удаљавање Роми и Алена. Стално укључени у разне уговоре, живели су у сталном нереду.

Крај филмске идиле

Мора се рећи да Ален није био веран мушкарац. Напротив, користио је скоро сваку прилику да се упусти у пролазну романсу. Роми је искусила муке љубоморе, што је довело до вечних свађа, али је стално опраштала свом вољеном. Временом је почела да жуди за стабилношћу – за породицом и децом, за које је била спремна да жртвује своју каријеру.

Ален је, међутим, кренуо у потпуно другом правцу и на крају је Роми задао огроман ударац. Док је његова вереница била у САД, преко свог пријатеља Георгеса Беаумеа, уручио је Роми писмо са својом одлуком да оде. Глумица је изузетно тешко доживела вест. Пала је у депресију и чак се цењкала за живот. Делонова одлука је била утолико штетнија јер се глумац убрзо оженио манекенком коју је упознао на снимању Самураја, Натали Кановас, са којом је започео аферу док је још био у вези са Роми.

Путеви легендарног пара су се разишли - он се уплео у узастопне везе са женама, она у два пропала брака. Делон је, међутим, задржао велику наклоност према својој првој љубави и до краја Роминог живота, до њене трагичне смрти, пружао јој је подршку. Захваљујући њему скоро заборављена звезда се вратила на велико платно у фином стилу. Заиста, Делон је за Роми добио улогу у чувеном "Базену" 1969. На снимању овог филма су се срели први пут од њиховог спектакуларног раскида. Штавише, играли су љубавнике, а страст која извире из њихове везе од кадра до кадра делује потпуно аутентично.

Велика трагедија

Делон је такође био уз Роми у најтрагичнијем тренутку њеног живота – када је 1981. умро њен четрнаестогодишњи син Давид. Француски глумац је био тај који је организовао сахрану и бринуо се о приватности своје бивше веренице. Веома се трудио да врати Роми у менталну равнотежу. Нажалост, последњи задатак није успео – Роми је највероватније извршила самоубиство у једном париском хотелу 29. маја 1982. Ален је био један од првих који је стигао на лице места и затворио се са њеним телом у самоћу да оплакује своју вољену. Прича се и да глумица не лежи на званичном месту сахране, већ да је Делон сахранио Роми на свом имању.

Током наредних година, Алаин се често присећао своје бивше велике љубави. Он је примио почасног Цезара који јој је постхумно додељен 2008. Упитан да ли жали што се није оженио немачком глумицом пре много година, одговорио је потврдно.

Да су Роми и Ален остали у заједно да ли би прича испала другачије? Можда... Делон је на дан смрти своје вољене искрено рекао: "Никада нећу заборавити њен осмех. Истекло је право из душе."

(Курир)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas