Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

БОЛНА ИСПОВЕСТ ЖИКЕ ТОДОРОВИЋА: Никада се није опоравио од изненадне смрти оца и сина

Две велике трагедије су обележиле живот легендарног глумца Жике Тодоровића

1719233843_Foto-Ataimages.rs-A.A-A.H.jpg
Фото: Атаимагес.рс/ А.А, А.Х.
Oglas

Када се у региону каже Срђан Жика Тодоровић, сви одмах знају да је реч о великом глумцу, мултиталентованој особи, сину легенде српског глумишта, али и о скромном човеку којем су чини се трагедије обележиле живот.

Окорели нежења жену свог живота пронашао на Ади Бојани

Жика је важио за окорелог нежењу, али све се променило 1998. године када је на Ади Бојани упознао студенткињу Филолошког факултета Ану Јовићевић која је пореклом са Цетиња. Убрзо су почели да се забављају, а глумац је од самог почетка био сигуран да је пронашао жену свог живота. Пар је на "луди камен" стао 2004. године, а венчање је организовано у њеној породичној кући на Цетињу. У Жикином већ познатом маниру строгог чувања приватности, јавност је за све сазнала тек накнадно.

Иако се скоро никада нису појављивали у јавности и Тодоровић се углавном трудио да њихов однос сакрије од радозналих погледа, неколицина њихових фотографија послужиле су као доказ да су пар који се истински воли.

Свако лето су проводили у кући његовог оца у рибарском насељу Бигово, а ову традицију су наставили и када су добили дете. Пар се дванаест година борио за потомство и 1. маја 2014. године рођен је њихов син Дејан. Глумац је изјавио да му је очинство променило живот за 180 степени, али и да је још пре тога престао да излази - "Дејанов долазак на свет све нас је усрећио, а родитељима бих пожелео да себе, као и све нас усреће и једном девојчицом", рекао је 2015. глумчев отац, популарни Ђенка за магазин "Сторy".

Смрт славног оца

У јулу 2014. године Срђан доживљава велику трагедију - његов отац, велики глумац Бора Тодоровић, је преминуо. Тада се писало да му је након операције слепог црева позлило, те да је због тога издахнуо. Међутим, истина је заправо тотално другачија и трагичнија.

Жика је у исповести открио да је Бора отишао на рутинску операцију слепог црева, након чега је устао из кревета, јер је била олуја напољу и кренуо да затвори прозор. У том тренутку се оклизнуо и пао, а потом ударио главом о метални болнички кревет.

Тада је, анеуризма коју је имао пукла, од чега је Бора и преминуо - "Он је отишао на једну обичну операцију слепог црева. Било је лето, 7. јул. Била је нека олуја, и пошто му је био отворен прозор, устао је да би га затворио и оклизнуо се. Ударио је главом баш ту где му је била анеуризма. Пробудио се са чворугом. Почео је да пакује ствари да изађе из болнице и одједном је пао у кому, од ударца у метални болнички кревет. Анеуризма је пукла", испричао је Жика Тодоровић за ТВ Уна.

Трагедија од које се никада није опоравио

Три године касније, његов живот срушен је из темеља - супруга и син су ишли код лекара јер је он био прехлађен. Када су се вратили, легао је да спава. Два сата касније, Ана је видела да су дечаку уста плава и покушала је да га пробуди.

Позвали су Хитну помоћ, али лекари нису ништа могли да учине. На одбукцији је утврђено да је срце престало да му куца и да је реч о синдрому изненадне смрти детета. 23. децембра дечак је кремиран на Новом гробљу у Београду. Неутешним родитељима подршку су пружили чланови породице, пријатељи и Срђанове колеге. Почетком 2018. године Дејанова урна је положена поред урне његовог деде Боре Тодоровића у Алеји великана.

Жика је тек после дужег периода први пут говорио о губитку и открио шта се дешавало тог кобног дана."Ја сваки дан гледам његове слике и љубим га и гледам те неке снимке на мобилном телефону. Ево сад је било пет година... Прошло... Пет и по година је сад кад дајем овај интервју. Још увек нисам стао на ноге. Сада радим неке рокенрол емисије и уопсте ме глума више не занима", започео је Срђан тада и испричао како је дошло до трагедије.

"Ставили смо га на поподневно спавање, пустили смо га пола сата дуже и већ је било касно, био је плав. Кад је дошла хитна помоћ урадили су све, али докторка је рекла да је прекасно", рекао је глумац, а потом застао на тренутак.

"Случајна изненадна дечја смрт! То се зове кад дете умре у сну и обично се дешава деци од три до пет година. Наравно, радили су, како се каже оно кад гледају крв да ли је од нечега умро? И нису нашли ништа. И онда кад не нађу ништа ставе под 'СИДС'. То је званична болест која постоји у Америци. Ја сам причао са неким америчким паровима којима је исто дете умрло од СИДС-а. 'СИДС' необјашњиво, зашто? Или на српском 'Случајна дечја изненадна смрт", открио је Срђан тада, који се прекрстио и благо ударио рукама о сто.

На питање да ли је доживео да га син назове "тата", да ли је почео да прича и комуницира са њим, рекао је:

"Да! Таман је постао дечак, дечак", рекао је глумац и заплакао. Упркос трагедији Тодоровић је захвалан што је, бар кратко, осетио како је то бити отац: "Рецимо, да Ана и ја нисмо могли да имамо децу пошто многи парови не могу, да ли бих био срећнији? Не знам. Али, у сваком случају сам захвалан Богу што сам, ето, осетио како је бити отац", испричао је Срђан за Уну.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas