Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АУТОБИОГРАФСКА ПЕСМА ДИНА МЕРЛИНА: У њој је отворио душу и показао најдубље емоције

Да ли сте знали да је ово аутобиографска песма Дина Мерлина?

1718011129_dino_merlin_19112023_0027.JPG
Фото: Атаимагес.рс/ М.М.
Oglas

У широком опусу који чаробњак из Сарајева је створио током своје дугогодишње каријере сви су се питали да ли постоји нека аутобиографска песма Дина Мерлина.

Нумера која у потпуности описује његов живот постоји, и многима је омиљена јер је животна, саткана од најфинијих емоција упућених сродној души.

У питању је ванвременски хит "Како да ти кажем", према његовом личном признању, то је једина песма у којој је оголио сопствену душу.

Ова нумера објављена је пре две године као део његовог 12. студијског албума, а овај сингл је с истим текстом освануо у две верзије.

Наиме, публика је прво добила прилику да чује песму „Криве карте“, уметничку верзију овог текста у форми баладе, док је сингл „Како да ти кажем“ замишљен као живља, плесна верзија.

Објашњење за ово дао је лично Мерлин који је рекао да су две верзије настале као одговор на људску потребу да различито проживљавамо своје емоције, неко романтично, а неко стараствено и енергично.

Певач је признао и да су ове песме аутобиографске и да су настале као извињење особи коју је много повредио.

- Једном сам погрешио према особи до које ми је јако стало па су ови стихови моје аутобиографско искупљење.

Покушавам објаснити оном другом колико ми значи и колики пут треба човек, мушкарац проћи да би се тако једноставне речи попут ‘опрости’ изговориле.

Зато сам и написао две верзије песме које путују различитим путевима до исте дестинације - објаснио је музичар једном приликом.

Аутобиографска песма Дина Мерлина засигурно је један од његових највећих хитова, а верујемо да ће се и међу нумерама које тек спрема у свом студију наћи нека која описује његов живот.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas