Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВЕ ИСПРИЧАО: Зашто Дугалић није глумио Ђинђића?

ОВИХ дана много је повода за разговор с глумцем Небојшом Дугалићем, једним од наших тренутно најангажованијих драмских уметника.

1696021696_Nebojsa-Dugalic-Zoran-Djindjic-Uliks-Fehmiu.jpg
Фото: Ј. Симић, З. Јовановић, Јутјуб принтскрин/Породица
Oglas

Док се на РТС емитује играно-документарни серијал "Друг Марко", где га гледамо у лику Александра Ранковића, све очи културне јавности упрте су у филм "Што се боре мисли моје", нашег представника за Оскара. Ту Дугалић игра Миливоја Блазнавца. 

"Што се боре мисли моје" донео вам је лик Миливоја Петровића Блазнавца?

- Прича је веома сложена. Много тога се ту заплело. Важно је што је једна таква тема дошла у фокус и што ће људи имати прилике да виде филм и скрену поглед ка једном бурном периоду наше историје. О Блазнавцу се доста зна, али они које не занима историја вероватно нису чули за њега. Био је важан за неке ствари које су се касније дешавале у Србији. Из серије ће се више видети колико је била сложена та његова позиција и шта се плело око кнеза Михаила и Србије.

У исто време гледамо вас и као Александра Ранковића у серији "Друг Марко".

- Презадовољан сам, као и са серијом о Јованки Броз у којој играм Тита. Формат у ком је снимљена серија се не ради код нас, а опет је богат и продукционо и историјском фактографијом. Прилазе ми људи на улици и кажу да једва чекају да гледају следећу епизоду.

Постоји ли за глумца оптерећење кад тумачи неку историјску личност чији су потомци живи?

- Не, напротив. Долазио је Лекин син Слободан Ранковић на снимања, па смо могли да се консултујемо с њим о неким детаљима којима је и сам био сведок. Био нам је драгоцен сарадник. У једном тренутку донео нам је и Ранковићеву муштиклу, па сам неке сцене снимио с њом.

Неке улоге су вас и заобишле, попут Зорана Ђинђића у серији "Породица" (на крају га је играо Уликс Фехмију), којој сте се радовали?

- Разболео сам се од короне. Била је то лепа прилика да играм Ђинђића, али се није десило и дало. Ипак, ствари које треба да буду ваше, сачекају вас иначе у животу, па и у глуми.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas