Куваре да ће кромпир бити знатно укуснији ако му додате бели лук
Кромпир спада у јефтино поврће које се конзумира у целом свету, а његова припрема је једноставна и разноврсна. Можете да правите пире, да га кувате, печете, пржите, пуните... Не зна се који је начин припреме укуснији. Ипак, постоји једна намирница коју можете да додате у кључалу воду и која ће кувани или пире кромпир учинити још укуснијим.
У питању је бели лук. Можете да додате и целу главицу, а можете и само пар ченова. Бели лук додајте у кључалу воду у којој се кува кромпир, јер ће он дати посебан шмек. Бели лук је супер за кувани, али и пире кромпир.
Зашто кувати бели лук са кромпиром?
Бели лук има специфичан укус, па док се кромпир кува, лепо упија мирисе и арому. Касније када додате путер и млеко, само појачавате укус. Кромпир процедите, па испасирајте, а онда додајте путер и млеко.
(Ствар укуса)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ