Кренула је сезона младог кромпира, а са тим и укусни нови рецепти које можете да испробате.
Погледајте који савет је дала бака са канала бакина кухиња за данашњи ручак.
Потребно је:
- 500 гр кромпира (ја сам узела млади)
- 1 главица црног лука
- 3 чена белог лука
- со и бибер
- 100 гр сира
- 2 јаја
- 1 велика кашика киселе павлаке
- 50 гр ренданог качкаваља
Прочитајте још: Хрскава и мека у исто време - Холандска ПИТА СА ЈАБУКАМА! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
Припрема:
Кромпир очистити па исећи на кругове. Посолити побиберити додати мало млевене црвене слатке паприке и мало уља. Урезати на кругове црног и белог лука. Све добро изједначити.
Мању тепсију поуљити. У посуду разбити јаја па умутити жицом, додати рендан сир млеко и све измешати.
Прочитајте још: Брза и укусна ВЕГАНСКА вечера коју ћемо сви обожавати - палачинке са спанаћем! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
У тепсију поређати кромпир одозго издробити сир па прелити са спремљеном преливом. Пећи на 220 степени око 50- 60 мин...
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ