Oglas
· · Komentari: 0

Vodite računa ako ODMRZAVATE MESO NA SOBNOJ TEMPERATURI: Budite oprezni

Važno je koliko dugo će meso biti na sobnoj temperaturi

1681903664_shutterstock_231613414.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Čim izvadi meso iz zamrzivača, skoro svako ostavlja na kuhinjskom pultu kako bi se brže odmrzlo. Ali, kako ne bi došlo do prekomernog razmnožavanja baktrija važno je da imate nekoliko stvari na umu.

Nikako ne bi trebalo meso da ostavljae duže od 2-3 sata na sobnoj temperaturi. Recimo, kada se meso ostavi jedan dan na kuhinjskoj površini, može dostići temperaturu veću od 4 stepena, što izaziva ogroman rast bakterija.

Pored toga, opcija odmrzavanja toplom vodom nije dobra. Površinski sloj mesa se brže odmrzava i ulazi u proces kuvanja pod mlazom vrele vode. Zato je hladnija voda bolji način odmrzavanja.

Još bolji način je ostavljanje mesa u fružideru da se odmrzne, ukoliko ne žurite. Potrebno je da odstoji oko 24h u frižideru, nakon čega postaje spremno za pripremu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas