Једноставан кухињски трик, који ће вам сачувати омиљено слатко.
Ако волите да поједете добро слатко, сигурно вам се некад десило да налетите на оно које је ушећерено и одмах није то то. Због чега се то дешава? Неискусни кувари, који су се прихватили задатка да направе слатко, често праве кључну грешку - прекувају га.
Прочитајте још: Како ИЗБИСТРИТИ супу? Три једноставна начина да спасите ручак
Приликом кувања слатког, по правилу би га требало склонити са ватре док је још течно, јер ће се, када се охлади, сигурно згуснути. Ако га пустите да се згусне до краја на рингли, ризикујете да у теглама добијете ушећерено слатко.
Како да решите проблем?
Слатко се лако "поправља". Први корак је да га угрејете на пари или у микроталасној и пустите да се шећер истопи.
Затим га пребацујете у шерпу, додаје се мало топле воде и стави се да прокључа на тихој ватри уз непрестано мешање,
Када се структура уједначи и постане глатка, додаје се лимунска киселина. Два грама на један литар течности, и топло слатко се ставља у суве тегле, које се окрећу да се вакумирају.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ