Jednostavan kuhinjski trik, koji će vam sačuvati omiljeno slatko.
Ako volite da pojedete dobro slatko, sigurno vam se nekad desilo da naletite na ono koje je ušećereno i odmah nije to to. Zbog čega se to dešava? Neiskusni kuvari, koji su se prihvatili zadatka da naprave slatko, često prave ključnu grešku - prekuvaju ga.
Pročitajte još: Kako IZBISTRITI supu? Tri jednostavna načina da spasite ručak
Prilikom kuvanja slatkog, po pravilu bi ga trebalo skloniti sa vatre dok je još tečno, jer će se, kada se ohladi, sigurno zgusnuti. Ako ga pustite da se zgusne do kraja na ringli, rizikujete da u teglama dobijete ušećereno slatko.
Kako da rešite problem?
Slatko se lako "popravlja". Prvi korak je da ga ugrejete na pari ili u mikrotalasnoj i pustite da se šećer istopi.
Zatim ga prebacujete u šerpu, dodaje se malo tople vode i stavi se da proključa na tihoj vatri uz neprestano mešanje,
Kada se struktura ujednači i postane glatka, dodaje se limunska kiselina. Dva grama na jedan litar tečnosti, i toplo slatko se stavlja u suve tegle, koje se okreću da se vakumiraju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU