Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У сусрет мрсној слави пред пост: Тајна укусног ПРАСЕЋЕГ ПЕЧЕЊА ИЗ РЕРНЕ, један састојак из кухиње даће му ХРАСКАВУ КОРИЦУ

Прасеће печење може да буде укусно и када се пече у рерни

1668691225_shutterstock_529106929.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Крај године је асоцијација на зиму и долазак Нове године, али и на припрему слава и празника. У понедељак многи славе Аранђеловдан, последњу мрсну славу пред почетак Божићног поста.

Зато вам предлажемо рецепт за прасеће печење које ће вашу свечану трпезу да учини још укуснијом.

Припрема меса је заправо врло једноставна, потребано је само да испратите неколико корака након којих ће месо бити хрскаво и укусно. Месо се према овом рецепту припрема у рерни, па ће бити потребно да одете само до месаре како бисте га узели, све остало ћете пронаћи у својој кухињи.

Прочитајте још: Како да поставите СТО ЗА СЛАВУ: Ево где треба да се налази есцајг и зашто чиније и овали треба да буду исте боје

За почетак оперите прасеће месо и добро га осушите папирним убрусом. Пре него што пређете на маринирање, оштрим ножем засеците кожу на коцкице, на тај начин ћете касније лакше да га исечете и корица ће бити хрскавија.

Након овога прелазимо на со. Добро утрљајте со са свих страна, а четкицом или руком премажите само кожу прасетине сирћетом. На овај начин ће се покренути разградња масноће, а као резултат ћете имати, многима омиљену, хрскаву кожицу. Без бриге, сирће се неће осетити након печења.

Пре коначног стављања прасетине у рерну, наспите око прасетине 1-2 шоље, тако да течност прекрије дно тепсије и ставите печење у рерну загрејану на 250 степени да се пече.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas