Прасеће печење може да буде укусно и када се пече у рерни
Крај године је асоцијација на зиму и долазак Нове године, али и на припрему слава и празника. У понедељак многи славе Аранђеловдан, последњу мрсну славу пред почетак Божићног поста.
Зато вам предлажемо рецепт за прасеће печење које ће вашу свечану трпезу да учини још укуснијом.
Припрема меса је заправо врло једноставна, потребано је само да испратите неколико корака након којих ће месо бити хрскаво и укусно. Месо се према овом рецепту припрема у рерни, па ће бити потребно да одете само до месаре како бисте га узели, све остало ћете пронаћи у својој кухињи.
Прочитајте још: Како да поставите СТО ЗА СЛАВУ: Ево где треба да се налази есцајг и зашто чиније и овали треба да буду исте боје
За почетак оперите прасеће месо и добро га осушите папирним убрусом. Пре него што пређете на маринирање, оштрим ножем засеците кожу на коцкице, на тај начин ћете касније лакше да га исечете и корица ће бити хрскавија.
Након овога прелазимо на со. Добро утрљајте со са свих страна, а четкицом или руком премажите само кожу прасетине сирћетом. На овај начин ће се покренути разградња масноће, а као резултат ћете имати, многима омиљену, хрскаву кожицу. Без бриге, сирће се неће осетити након печења.
Пре коначног стављања прасетине у рерну, наспите око прасетине 1-2 шоље, тако да течност прекрије дно тепсије и ставите печење у рерну загрејану на 250 степени да се пече.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ