Oglas
· · Komentari: 0

U susret mrsnoj slavi pred post: Tajna ukusnog PRASEĆEG PEČENJA IZ RERNE, jedan sastojak iz kuhinje daće mu HRASKAVU KORICU

Praseće pečenje može da bude ukusno i kada se peče u rerni

1668691225_shutterstock_529106929.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kraj godine je asocijacija na zimu i dolazak Nove godine, ali i na pripremu slava i praznika. U ponedeljak mnogi slave Aranđelovdan, poslednju mrsnu slavu pred početak Božićnog posta.

Zato vam predlažemo recept za praseće pečenje koje će vašu svečanu trpezu da učini još ukusnijom.

Priprema mesa je zapravo vrlo jednostavna, potrebano je samo da ispratite nekoliko koraka nakon kojih će meso biti hrskavo i ukusno. Meso se prema ovom receptu priprema u rerni, pa će biti potrebno da odete samo do mesare kako biste ga uzeli, sve ostalo ćete pronaći u svojoj kuhinji.

Pročitajte još: Kako da postavite STO ZA SLAVU: Evo gde treba da se nalazi escajg i zašto činije i ovali treba da budu iste boje

Za početak operite praseće meso i dobro ga osušite papirnim ubrusom. Pre nego što pređete na mariniranje, oštrim nožem zasecite kožu na kockice, na taj način ćete kasnije lakše da ga isečete i korica će biti hrskavija.

Nakon ovoga prelazimo na so. Dobro utrljajte so sa svih strana, a četkicom ili rukom premažite samo kožu prasetine sirćetom. Na ovaj način će se pokrenuti razgradnja masnoće, a kao rezultat ćete imati, mnogima omiljenu, hrskavu kožicu. Bez brige, sirće se neće osetiti nakon pečenja.

Pre konačnog stavljanja prasetine u rernu, naspite oko prasetine 1-2 šolje, tako da tečnost prekrije dno tepsije i stavite pečenje u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se peče.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas