Уколико волите пилетину са роштиља, научите како да је правилно припремите.
Месо ће имати бољи укус ако га оставите да преноћи у маринади од уља и зачина, или бар да одстоји неколико сати пре печења.
Прочитајте још: СТРУЧЊАЦИ ПРЕКЛИЊУ – НЕ РАДИТЕ ОВО С ПИЛЕТИНОМ! Ужасна грешка због које рескирате здравље
У маринади треба да се нађу мед, лимун, бели лук, сенф, бибер, црвена паприка, тимијан, рузмарин и мајчина душица, јер се са овом мешавином пилетина изврсно слаже.
Карабатак одкоштите, прса нежно излупајте
Ово је посебно важно за пилећа прса, која су немасна и немају неки нарочити укус. Осим тога, пилећа прса можете да изравнате и тучком да би се лепше пекла. Карабатак обавезно одвојите, а да бисте избегли да комади пилетине буду неједнако испечени, исеците их на комаде приближно исте величине.
Не уништавајте хранљиве материје кувањем Фото: Пиксабеј
Спанаћ на пари
Често се истиче да је гвожђе најважнији састојак спанаћа, али не би требало да се занемари да садржи и фолну киселину, магнезијум, калијум, калцијум и целулозу. Савет је да се овај зелениш пет минута термички обрађује на пари, јер тако најмање губи хранљиве елементе.
Прочитајте још: Колико је то када кажу КАШИКА шећера и зашто НИКАКО НЕ КОРИСТИТИ ОМЕКШИВАЧ ЛЕТИ?
С обзиром на то да спанаћ садржи оксалну и мокраћну киселину требало би да га избегавају они који пате од артритиса, реуме, камена у жучи и бубрезима.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ