Бела чоколада, коју многи воле, заправо је мешавина масноћа и хемијских арома.
Нутриционисти упозоравају да овај производ потпуно неоправдано носи име "чоколада", јер не садржи главни састојак праве чоколаде – какао.
Прочитајте још: УПАМТИТЕ! Сваке недеље морате јести чоколаду, а ево и зашто
Како тврде специјалисти за исхрану, произвођачи беле чоколаде уместо какао маслаца користе друге биљне масти, па бела чоколада не може да послужи ни као најлошија замена за чоколаду.
Бела чоколада је слатки отров који не обезбеђује неопходне витамине и минерале и нема апсолутно никакву хранљиву вредност, већ искључиво калоријску.
Прочитајте још: У библиотеци пронађена чоколада стара 120 година: За њу се везује велика историја (ВИДЕО)
Стручњаци упозоравају да се бела чоколада много теже вари од црне, јер у најбољем случају садржи до 20 посто какао маслаца, а око 14 посто састава чини сува млечна маса.
Остатак је пре свега шећер, па у 100 грама беле чоколаде има и до 57,1 грам угљених хидрата.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ