Више нећете бацати кору краставца
Краставац, као и друго воће и повће, сви скоро ољуште пре конзумације и баце кору. Али, много корисних елемената налази се управо о кори коју бацамо. На пример, већи неољуштени краставац може садржати чак 62% дневног препорученог уноса витамина К. Витамин К игра битну улогу у активацији појединих протеина укључених у процесе згрушавања крви, а укључен је и у друге важне процесе у телу.
Такође, краставац са ког није уклоњена кора може садржати чак 6% дневне препоручене дозе витамина А и 14% витамина Ц.
Кора краставца може се користити и у исхрани, али обавезно је да је пре тога добро оперете. НАрендану је можете убацити у салате, сир или је помешати са другим поврћем.
Осим тога, кору краставца можете искористити како бисте уклонили флеке од фломастера, бојица и маркера са зида.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ