Исправите ове грешке уколико их правите и зимница вам се неће више кварити
Већина жена већ почиње да припрема своју зимницу по већ добро познатој рецептури, ипак често се деси да се она поквари. Ово су најчешће грешке због чега се ово дешава.
1. Неправилно стерилисане тегле
Ако су тегле лоше или недовољно стерилисане у њима могу да остану бактерије и разни штетни микроорганизми, а који ће довести до ферментације воћа и поврћа. Да бисте избегли ризик од ове појаве, важно је да се стерилизација изведе правилно. Добро опране тегле и поклопце поређајте у плех и ставите у рерну загрејану на 180 степени на неких 15-20 минута. Водите рачуна и да зимницу добро затворите, односно да поклопац добро учврстите како у њих не би ушао ваздух.
2. Употреба презрелог воћа и поврћа
Презрело воће и поврће се се много брже распасти и покварити, чак и када користите конзервансе. Иако већина мисли да ће због зрелијих плодова зимница бити слађа и укуснија, то је велика грешка. Бирајте чврсте полодове, којима није оштећена површина нити имају по њој тачкице које указују да скоро пропадање.
Да би зминица дуго трајала, мора да се чува на месту где нема промаје, влаге, топлоте и да није деректно изложена сунчевој светлости. Све су то фактори који утичу на убрзану ферменатцију воћа и поврћа у тегли и њихово брже кварење.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ