Микроталасна рерна се врло често користи у домаћинству, али постоје намирнице које не би требало подргевати или спремати у њој.
Међу њима су месне прерађевине јер садрже конзерванс који подгревањем постаје још штетнији. Према студији објављеној у часопису Food Control, поновно загревање месних прерађевина подстиче оксидацију холестерола.
Прочитајте још: Девојке, ево РЕШЕЊА! За чишћење четке за шминку треба вам сапун и ЛЕГО КОЦКА (ВИДЕО)
Пиринач такође не треба подгревати у микроталасној рерни јер може изазвати тровање. Сирови пиринач садржи бактерије које су отпорне на кување, али се размножавају на собној температури чим га извадите из микроталасне рерне, што може довести до сметње са пробавом.
Пилетина је осетљива намирница, као и спанаћ.
У веома осетљиве намирнице спада и пилетина. Требало би да знате да микроталасна не убија бактерије јер се храна загрева само споља. Због тога осетљиве намирнице имају још већу шасну за развој бактерија, па је важно да пилетину добро скувате.
Лиснато поврће попут спанаћа може да садржи високу концентрацију нитрата који, сам по себи, није опасан. Али уколико се претвори у нитрит, а потом у микроталасној рерни у нитрозамин, онда делује канцерогено.
Прочитајте још: Најмлађа и најслађа шминкерка: Има четири године и већ је прави професионалац у свом послу (ВИДЕО)
Исто важи и за цвеклу, али опрез се саветује и са кромпиром. Међутим, проблем није само у подгревању, већ у начину чувања после припреме. Ако се кромпир држи на собној температури, а не у фрижидеру, стварају се услови за развој одређених бактерија.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ