И даље постоји сумња
Иако знатно олакшавају подгревање хране, и даље се могу чути бројна упозорења о штетности микроталасних пећница, и њиховом штетном утицају на храну.
Експерти у домену технологије, откривају шта је од ових тврдњи тачно.
Намирнице припремљене у микроталасној постају радиокативне- нетачно!
Микроталасне пећнице раде на принципу високофреквентних радиоталаса, који су део електромагнетног спектра, баш као и видљива радијација (светлост). Они нису радиоактивни, те не могу штетно озрачити храну.
Радијација у микроталасној пећници узрокује канцер- нетачно!
Кад људи помињу радијацију, они мисле на јонизујуће зрачење, које чине таласи високе енергије – рецимо, гама и рендгенски зраци. У микроталасним пећницама користи се нејонизујуће зрачење, које не садржи енергију у мери која оштећује ДНК, што значи да не могу изазвати канцер.
Прочитајте још: Одмаглите прозоре на аутомобилу за пар секунди: Генијалан трик са ТикТока (ВИДЕО)
Микроталасна пећница уништава хранљиве материје у намирницама- нетачно!
Без обзира на који се начин обрађује храна, у њој се дешавају исте промене. Већина студија показује да је храна из микроталасне, по храњивој вредности истоветна оној припремљеној на конвенционалне начине.
Прочитајте још: Растеретите очи док гледате у екран: Примените правило 20-20-20
Хемијске материје из пластичних посуда прелазе у храну- делимично тачно!
Хемијска једињења испуштају се из пластичног посуђа, само ако се не користе посуде наменски произведене за употребу у микроталасној пећници. Никад не користите пластичне чаше у којима се држе намирнице попут јогурта,
јер се оне топе на нижим температурама, а последица тога може бити преношење штетних хемијских материја у храну.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ