Да ли знате како треба чувати бели лук да се не би брзо осушио?
Најбољи начин је да га држите у плетеној корпици или мрежастој врећици на собној температури, од 15 до 18 степени.
Прочитајте још: ШЕСТ ствари које можете једноставно да ОЧИСТИТЕ КРОМПИРОМ: Изненадићете се
Други начин је чување у фрижидеру, и то у затвореној фиоци која је, иначе, намењена за свеже воће и поврће. Али бели лук морате употребити чим га извадите из фрижидера јер ће на собној температури убрзо почети да се распада.
Уситните га у блендеру, па замрзните.
Још један начин да му продужите рок трајања је да га уситните у блендеру, а затим га ставите у посудице за лед и замрзнете. По потреби извадите коцкицу или две и додајте јелу током кувања. Такође, можете у блендер додати мало маслиновог уља и зачина попут ружмарина или босиљка, па тиме зачинити храну.
Прочитајте још: Сви је волимо и спремамо, али знате ли да ли БУНДЕВА припада воћу или поврћу?
Бели лук можете испећи у рерни, а када поприми смеђу боју и добро се охлади, ставите га у пластичну посудицу и замрзните.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ