Da li znate kako treba čuvati beli luk da se ne bi brzo osušio?
Najbolji način je da ga držite u pletenoj korpici ili mrežastoj vrećici na sobnoj temperaturi, od 15 do 18 stepeni.
Pročitajte još: ŠEST stvari koje možete jednostavno da OČISTITE KROMPIROM: Iznenadićete se
Drugi način je čuvanje u frižideru, i to u zatvorenoj fioci koja je, inače, namenjena za sveže voće i povrće. Ali beli luk morate upotrebiti čim ga izvadite iz frižidera jer će na sobnoj temperaturi ubrzo početi da se raspada.
Usitnite ga u blenderu, pa zamrznite.
Još jedan način da mu produžite rok trajanja je da ga usitnite u blenderu, a zatim ga stavite u posudice za led i zamrznete. Po potrebi izvadite kockicu ili dve i dodajte jelu tokom kuvanja. Takođe, možete u blender dodati malo maslinovog ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.
Pročitajte još: Svi je volimo i spremamo, ali znate li da li BUNDEVA pripada voću ili povrću?
Beli luk možete ispeći u rerni, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU