Прашак за пециво је неопходан део бројних рецепата
Некада су баке стално месиле тесто и праве укусне кифлице, лепиње, хлеб..., па чак и развлачиле коре за питу. Данас домаћице све мање месе домаће тесто и радије се одлучују за куповна пецива јер су тако сигурно да не могу да погреше. Умесити тесто није проблем ако имате добар рецепт, али и прави савет како то да урадите може много да помогне. Код теста је битно да састојке користите тачно у грам, а у наставку текста прочитајте колико треба прашка за пециво да додате у тесто. Многи то не знају, али он је јако битан како би тесто испало савршено.
Важно је да додате праву количину, јер премало или превише прашка за пециво може да доведе до тога да тесто спласне или да уопште не нарасте. За 150 г брашна потребна је 1 кашичица прашка за пециво.
Ако користите више брашна сразмерно томе додајте и прашак за пециво. Такође, потребно је да просејете ова два састојка. Ако додате превише прашка за пециво, осим чињенице да ће тесто спалснути, може да се деси да буде горко.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ