Нису вам потребне хемикалије, агресивно рибање жицом, али ни сода бикарбона
Без обзира колико волите да кувате и колико дуго то чините, проблем загорелих шерпи је увек ту. Није нимало лако и брзо решити их се на класичне начине. Међутим, откривамо вам један мали трик који вам може много олакшати ову обавезу.
Можда сте прво помислили на соду бикарбону, варате се! Сода јесте сјајан савезник у чишћењу многих површина и материјала, али у овом случају постоји још један сјајан савезник.
Прочитајте још: Примена АСПИРИНА у овим кућним пословима је незаменљива
У питању је прашак за пециво. Узмите кесицу прашка за пециво, изручите у загорелу шерпу, додајте мало воде и пустите да прокључа. Загорели делови требало би сами да се одвоје, а можете користити и четку за рибање како бисте отклонили остатак загорелих мрља. Ако је потребно поновите поступак и поново додајте прашак за пециво, а након тога шерпу оперите на неуобичајен начин.
Овај мали савет уштедеће вам време, новац, а оно што је сјајно - решићете се овог проблема без јаких детржената и средстава за рибање.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ