Смеса за палачинке не испадне увек добро
Када погледате састојке, помислите како палачинке није тешко спремити. Само их умутите, а онда пржите у тигању. Али, није све тако једноставно. Често се дешавало дасмеса за палачинке није добра и да оне не успеју. Такође, ако успеју нису прозрачне и мекане. Па, у чему је онда тајна? Морате да водите рачуна о количини и квалитету појединих састојка.
Колико јаја додати у тесто?
Они који тек почињу да кувају, верују да што више јаја ставе у смесу да ће она бити боља. Али, то само квари укус и на крају ћете добити палачинке које су гумене. Значи, ако ставите 3-4 јајета на 500 мл млека, то је превише, а једно јаје је опет премало. А како да знате која је количина одговарајућа? Идеална количина је 2 јајета на сваких 500 мл млека. Управо овај однос обезбеђује припрему најлепших палачинки.
Прочитајте још: Шта треба да знате о ДРЖАЊУ КРОМПИРА У ВОДИ ПРЕ ТЕРМИЧКЕ ОБРАДЕ: Ево колико би требало да одстоји
На шта још треба да обратите пажњу
Оно што је још битно, ако желите мекане и укусне палачинке, јесте колико брашна додајте у смесу. Ако користите 2 јајета и 500 мл млека, онда додајте 300 г брашна. Обавезно га просејте, а пожељно је да то урадите неколико пута. Млеко можете да замените и јогуртом.
БОНУС ВИДЕО
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ