Smesa za palačinke ne ispadne uvek dobro
Kada pogledate sastojke, pomislite kako palačinke nije teško spremiti. Samo ih umutite, a onda pržite u tiganju. Ali, nije sve tako jednostavno. Često se dešavalo dasmesa za palačinke nije dobra i da one ne uspeju. Takođe, ako uspeju nisu prozračne i mekane. Pa, u čemu je onda tajna? Morate da vodite računa o količini i kvalitetu pojedinih sastojka.
Koliko jaja dodati u testo?
Oni koji tek počinju da kuvaju, veruju da što više jaja stave u smesu da će ona biti bolja. Ali, to samo kvari ukus i na kraju ćete dobiti palačinke koje su gumene. Znači, ako stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. A kako da znate koja je količina odgovarajuća? Idealna količina je 2 jajeta na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.
Pročitajte još: Šta treba da znate o DRŽANJU KROMPIRA U VODI PRE TERMIČKE OBRADE: Evo koliko bi trebalo da odstoji
Na šta još treba da obratite pažnju
Ono što je još bitno, ako želite mekane i ukusne palačinke, jeste koliko brašna dodajte u smesu. Ako koristite 2 jajeta i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta. Mleko možete da zamenite i jogurtom.
BONUS VIDEO
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU