Док свеж ђумбир изгледа као корен, он је заправо цветна биљка која потиче из југоисточне Азије
Свакодневна конзумација ђумбира има много предности за различите делове тела захваљујуц́и биоактивном једињењу званом гингерол.
Како чувати свеж ђумбир?
Да би ђумбир дуже остао свеж, одложите га у херметички затворену посуду за складиштење хране или пластичну кесу која може да се затвори, а затим га одложите у фрижидер. Ово ц́е вам помоц́и да остане свеж месец дана, или чак и дуже. Када почнете да видите зеленкасто-плаве мрље од буђи, време је да баците ђумбир.
Прочитајте још: У сусрет мрсној слави пред пост: Тајна укусног ПРАСЕЋЕГ ПЕЧЕЊА ИЗ РЕРНЕ, један састојак из кухиње даће му ХРАСКАВУ КОРИЦУ
Како чувати ољуштени ђумбир?
Једном када огулите свој ђумбир, он ц́е имати крац́и рок трајања јер је изложен кисеонику. Једноставно чврсто умотајте исецкани ђумбир у пластичну фолију. Када се чува на овај начин, огуљени ђумбир треба да остане свеж до три недеље, али увек је добра идеја да га прегледате пре него што га употребите да бисте били сигурни да није настала буђ.
Можете ли замрзнути ђумбир?
Замрзавање ђумбира је одлична опција за продужење његове свежине, јер цео ђумбир може да траје и до пет месеци. Само обавезно оперите и осушите корен ђумбира пре него што га замрзнете и чувајте га у пластичној кеси погодној за замрзавање.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ