Dok svež đumbir izgleda kao koren, on je zapravo cvetna biljka koja potiče iz jugoistočne Azije
Svakodnevna konzumacija đumbira ima mnogo prednosti za različite delove tela zahvaljujući bioaktivnom jedinjenju zvanom gingerol.
Kako čuvati svež đumbir?
Da bi đumbir duže ostao svež, odložite ga u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane ili plastičnu kesu koja može da se zatvori, a zatim ga odložite u frižider. Ovo će vam pomoći da ostane svež mesec dana, ili čak i duže. Kada počnete da vidite zelenkasto-plave mrlje od buđi, vreme je da bacite đumbir.
Pročitajte još: U susret mrsnoj slavi pred post: Tajna ukusnog PRASEĆEG PEČENJA IZ RERNE, jedan sastojak iz kuhinje daće mu HRASKAVU KORICU
Kako čuvati oljušteni đumbir?
Jednom kada ogulite svoj đumbir, on će imati kraći rok trajanja jer je izložen kiseoniku. Jednostavno čvrsto umotajte iseckani đumbir u plastičnu foliju. Kada se čuva na ovaj način, oguljeni đumbir treba da ostane svež do tri nedelje, ali uvek je dobra ideja da ga pregledate pre nego što ga upotrebite da biste bili sigurni da nije nastala buđ.
Možete li zamrznuti đumbir?
Zamrzavanje đumbira je odlična opcija za produženje njegove svežine, jer ceo đumbir može da traje i do pet meseci. Samo obavezno operite i osušite koren đumbira pre nego što ga zamrznete i čuvajte ga u plastičnoj kesi pogodnoj za zamrzavanje.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU